2009 – Beskrivelse af udstillingen Minefelt 7000`udstillende kunstnerne og deres værker

Minefelt 7000 – samtidskunst i Fredericia.

Fernisering FredericiaC, Kastelvej 5, 7000 Fredericia fredag den 11.09.2009 kl. 17

9 unge kunstnere udstiller forskellige steder i Fredericias byrum. Flere har opholdt sig i byen en uges tid og og ladet sig inspirere lokalt til projekter. Her en kort præsentation af de unge kunstnere.

Kit Carlsen. Arbejder med maleri. Gennem en undersøgelse af hvad et maleri kan være, og hvordan det kan udføres. Det centrale i denne undersøgelse er farven, og maleriet reduceres til farve på flade. Således at farven er både hvad maleriet er gjort af og hvad det forestiller.

Lars Hempler er uddannet ved Det Jyske Kunstakademi (2006) og udstiller aktivt i ind og udland.Hans værker består ofte af  specifikke  installationer med skildringer af det urbane miljø set gennem ny-konstruktivistiske teorier.http://www.larshempler.dk 

Morten Leck Plesner og Christian Elovara Dinesen udgør kunstnerduoen Ultra Grøn.
Ultra Grøn har naturen som omdrejnings punkt-Ultra Grøn er social interaktion, non profit, gør det selv-Ultra Grøn udforsker, undersøger, bygger, maler, handler og tager ansvar-Ultra Grøn skaber æstetiske værker i naturen, på gaden, eller i udstillingsrummet-Ultra Grøn arbejder for en gennemskuelig kunst som de fleste kan forholde sig til-Ultra Grøn giver lyst til skabe oplevelser og interaktion med dens miljø www.ultragroen.dk  

Iben Toft Nørgård (f. 1979) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2005 og bor og arbejder nu i Berlin. Seneste udstillinger i udvalg: La Superette, New York, USA, Puppen x Puppen, Love Lab Gallery, Tokyo, Japan, Unsafe territories, Charlotte Fogh Contemporary, Århus, DK, Starting with Blade, Triple Base, San Francisco, USA, OneLoveCity, København, DK.

I Iben Toft Nørgårds seneste værk “CAUTION” udspiller let makabre scenarier sig på et tykt lag af plakater. Scenarierne vækker mindelser om det familiære privat-foto men forvrides til en lettere surrealistisk ‘oplysningskampagne’ i det offentlige rum, www.ideations.dk 

Elsebeth Jørgensen
Bor og arbejder i København. Uddannet på Det Kgl. Kunstakademi, Kbh.: 1995-2002.Elsebeth Jørgensen arbejder konceptuelt, research- og stedsrelateret med foto, montage, video, lyd og installation. Hun undersøger forholdet mellem sted, historicitet og fortælling med fokus på det fotografiske som kunstnerisk handling, værkkomponent, dokumentarisk kortlægning og visuel hukommelse. Værkpræsentationer er rumlige montager, hvor egne optagelser digitalt bearbejdes og sammenstilles med arkiv- og fiktionsbaseret materiale. For mere info: www.mappingmemory.net

Stephan Pascher er billedkunstner, forfatter, underviser ogforedragsholder. Han bor og arbejder i New York, USA. Han har udarbejdet GoCards, som fordeles rundt i byen.  

Anders Reventlov Larsen f.84. deltager på udstillingen Minefelt7000 med kunstværket “Hvad bliver det næste”.Værket er et billede på en nær og dyster fremtid. På grund af flere forbud, der lurer i vores samfund bl.a. overvågning, mistro over for den frie tanke og lukning af fristeder, kunne man  så forestille sig  pølsevognen som frit tale rum og pausested efter arbejdet ville blive forbudt? Anders Reventlov Larsen forsøger ved hjælp af et ret så kendt samlingspunkt i den danske kultur “Pølsevognen” sat sammen med et stykke musik af den folkelige “John Mogensen” at sætte fokus på mangel på protest og mangel på banken i bordet i det danske samfund. Ved at sætte fokus på John Mogensens gamle sangtekst “Der er noget galt i Danmark” som efterånden er blevet så folkelig, at folk har glemt hvor fuld af prostest mod systemet, der faktisk kommer til udtryk. Det er slående for dette samfunds udvikling, at man skal tilbage til før jeg blev født for at finde nogle musikere, der virkelig havde noget på hjerte og som blev og stadig bliver spillet i radioen siger kunstneren. Samtidig er det et tilbage blik på noget der var engang, en tid hvor det gav troværdighed at bælle en bajer som politiker og  en tid hvor folkets stemme betød noget! Hvad bliver det næste?? 
 

Matthias Heinrich Wermkefødt 1978 in BerlinUddannet bl.a. p  Kunsthochschule BerlinUdstillet bl.a. I  København, Japan, Taiwan, Østrig, Polen, Tyskland, USA, Schweiz og Sverige.Matthias installerer sin skulptur: en stor slangebøsse ved Fredericia havn. Fredag efter receptionen vil han skyde en flaskepost i havet.En flaskepost bruges normalt i en fortvivlet situation. Den er symbolet på håb og kalder på redning fra verden.

Akim og Matthias viser på biblioteket en video:”Udbrud” optaget forskellige steder  i Fredericia. Kan ses i bibliotekets vindue 24 timer i døgnet.  

Akim.Født i Da Nang/Vietnam- Bor og arbejder i Berlin. Performance kunstner udstillet solo bl.a. i Berlin, Münster, New York, Prag , Paris og Zürich og deltaget i utallige gruppeudstillinger verden over.Akim samler moden frugt fra planter offentlige steder i Fredericia. Han vil koge marmelade af denne frugt og give den til indbyggere i Fredericia. Han vil sætte etiket på marmeladen og vise på et bykort, hvor han har fundet frugten.Han opfordrer besøgende til receptionen på fredag om at medbringe frugt fra offenrtige arealer og han vil lave en “cooking performance”.Det udfører han ofte i forskellige byer verden over. Hans ide er, at det bringer forskellige mennesker sammen. Under en performance tilbringer folk tid sammen, spiser, diskuterer og udveksler ideer. Koge og spise bliver et kunstnerisk begivenhed.  

Skriv en kommentar